Matematik

Funktioner

03. december 2017 af Coolboy00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der har lavet eller kan give en hånd med de 2 eller bare 1 opgave?

Vedhæftet fil: Funktioner.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2017 af fosfor (Slettet)

d) Da parablen går gennem (0, 2) og (0.5, 2) så har forskriften formen:

f(x) = a(x - 0)(x - 0.5) + 2

Bestem a ud fra det tredje givet punkt ved at løse  f(0.2) = 1.7  mht. a.


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. december 2017 af StoreNord

Opgave 1)    f(x) har tre extremer. Så skal f'(x) have tre nulpunkter; altså som j og k.
f(x) er aftagende indtil -5.3, hvilket passer med k(x), som er negativ indtil -5,3.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2017 af StoreNord

Gentager:
Opgave 1)    f(x) har tre extremer. Så skal f'(x) have tre nulpunkter; altså som j(x) og k(x).
Desuden er f(x) aftagende indtil cirka x=-5.3, hvilket passer med k(x), som er negativ indtil cirka x=-5,3.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.