Matematik

bestem en ligning, bestem monotoniforholdene

03. december 2017 af Tinisi (Slettet) - Niveau: B-niveau

en funktion f er defieneret ved f(x)=3*In(x+1)-x^2, x>-1

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(0, f(0))

b) bestem monotoniforholdene for f


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2017 af MatHFlærer

Nååå, og hvor meget har du forsøgt? :-) Hvad skal du have hjælp til?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2017 af MatHFlærer

Nå, men

a) Find f'(x) og indsæt så x0=0 i følgende: f(x) og f'(x). Du skulle gerne få

f(0)=0

f'(0)=3

Anvend så tangentligningen y=f'(x0)*(x-x0)+f(x0). Svaret skal være y=3x

b) Løs ligningen f'(x)=0 og anvend løsningen for x>-1, så kan du vælge to tal for at undersøge fortegnet for f'(x) og dermed afgøre om f(x) er voksende og / eller aftagende. 


Skriv et svar til: bestem en ligning, bestem monotoniforholdene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.