Matematik

nogle der kan hjælpe?

04. december 2017 af mastni (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg mangler at lave denne opga til imorgen, og jeg kan ikke finde ud af den. Vil nogle være sød at hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2017 af Mathias7878

a) Læs linket

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/monotoniforhold

b)

Tangentens ligning er givet ved

\small y = f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0)

hvor

\small x_0 = 0

hvilket i anveldelse giver

\small y = f'(0)\cdot (x-0)+f(0) = -9\cdot x + (-9)\cdot (-0)+30 = -9x+30

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2017 af Mathias7878

c) 

Løs ligningen f'(x) = -9. Benyt den funde x-værdi som x0 i tangentens ligning.

- - -

 

 


Svar #3
04. december 2017 af mastni (Slettet)

Det er opgave a, som jeg har prøvet at løse ved hjælp af TI-Nspire og det link du oploadede. Kan i hjælpe mig med at se hvad jeg har gjort rigtig og forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2017 af Mathias7878

Ja, det du har gjort er rigtigt nok indtil videre. Du skal dog også finde ud af fortegnet for f'(x) mellem nulpunktet, hvilket du kan gøre ved f.eks. at finde f'(0).

Når du har gjort det skal du så konkludere i hvilke intervallet f(x) er aftagende er voksende. Du ved, at når

f'(x)>0, dvs. når f'(x) er positiv, så er f(x) voksende

f'(x)<0, dvs. når f'(x) er negativ, så er f(x) aftagende

Hvis f'(x) går fra at være negativ til positiv har du et lokalt maximum

Hvis f'(x) går fra at være positiv til negativ har du et lokalt minimum

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2017 af DinMakker

Du mangler lige at bestemme grafens hældning for x>3


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2017 af Mathias7878

Note til b)

Du behøves ikke at bruge formlen for tangentligningen for at bestemme tangentligningen i TI-Nspire. Du kan blot benytte komandoen

"tangentline(f(x),x,0)

Husk, at du først skal definere f(x). Jeg har skrevet 0 til sidst, fordi det der, hvor x0 skal stå. Hvis x0 nu havde været 3, skulle der have stået 3.

- - -

 

 


Skriv et svar til: nogle der kan hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.