Matematik

Finde x værdi for: 2 = 3*1.055^x

05. december 2017 af fruhanne - Niveau: B-niveau

Hej hvordan finder man x værdien i den givne ligning?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2017 af Mathias7878

2 = 3 \cdot 1.055^x

\frac{2}{3} = 1.055^x

log(\frac{2}{3}) = x \cdot log(1.055)

x =\frac{ log(\frac{2}{3})}{log(1.055)}

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. december 2017 af Mathias7878

Logaritme-regnereglen

log(a^x) = x \cdot log(a)

er anvendt

- - -

 

 


Svar #3
05. december 2017 af fruhanne

Tusind tak


Skriv et svar til: Finde x værdi for: 2 = 3*1.055^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.