Matematik

Fart og hastighed

05. december 2017 af atmarty (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Heeej ;D

Jeg kan ikke helt finde frem til hvad jeg skal eller hvordan man gør i de her 2 opgaver. Har dog prøvet at få hjælp hos min familie, håber der er nogen der kan hjælpe.

a) Fru olsen kører 45 km fra København til Helsingør.
Gennemsnitsfarten er 60 km/t. Hvor lang tid tager turen?

b) Opstil en ligning, der viser hvor lang tid (t), Fru Olsen har kørt efter x antal km med en gennemsnitsfart på 60 km/t.

På forhånd tak! ;)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2017 af Egofaciens (Slettet)

a) Du ved, at hun kører 45 km i alt med en fart på 60 km i timen. På en time er der 60 minutter. 

Du skal beregne hvor lang tid turen tager:

tid= \frac{afstand}{hastighed}

tid= \frac{45 km}{60 \frac{km}{t}}

tid=?

tiden t skal herefter laves om til minutter, hvilket du gør ved:

t*60=?


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. december 2017 af mathon

a)
               \small \small \text{tid = }\tfrac{str\! \ae kning}{hastighed}=\frac{45\;km}{60\; \tfrac{km}{t}}=\frac{45}{60}\; time=45\; min


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. december 2017 af Egofaciens (Slettet)

I b) bruger du din viden fra a), og måden hvorpå du beregnede denne. Du ved at x antal km står for afstand.

Derfor bliver det:

t(x)=\frac{x}{60}


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2017 af mathon

b)
                        \small \small \small t=\tfrac{str\! \ae kning}{hastighed}=\frac{x}{60\; \tfrac{km}{time}}

               


Skriv et svar til: Fart og hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.