Matematik

Løsning af ligning mht. X

06. december 2017 af minfarlugter (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe med at løse og forklare denne ligning ?

5(x-2)=10

og også denne som er vedhæftet

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2017 af StoreNord

gang parentesen med 5.

Vedhæftede opgave:
             Dividèr begge sider med 5.
             Gang begge sider med   (x+5).


Svar #2
06. december 2017 af minfarlugter (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan man gør kan du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2017 af StoreNord

Kan du ikke gange en parentes med 5?
          "Man ganger en parentes med et tal ved at gange hvert led i parentesen med tallet".


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2017 af Mathias7878

5\cdot (x-2) = 10

5x-10 = 10

Læg nu 10 til på begge sider og divider med 5 på begge sider og du har x

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2017 af Mathias7878

5*\frac{2x-2}{x+5} = 15

\frac{10x-10}{x+5} = 15

10x-10 = 15*(x+5)'

10x-10 = 15x+75

Træk da 15x fra på begge sider og læg 10 til på begge sider og du har x

- - -

 

 


Skriv et svar til: Løsning af ligning mht. X

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.