Matematik

Bestem drivhusets temperatur efter 5 og en halv time

06. december 2017 af Sofiehanw (Slettet) - Niveau: A-niveau

Der er fire spørgsmål i denne opgave.

1) Bestem tallet a? Det har jeg så fået til at være 6.

a = y- y1/x2 - x1 = 20-14/2-1 = 6/1 = 6. (Hvad jeg gjorde var at jeg kun tog to tal fra hver, men jeg ved ikke hvis det er rigtigt hvad jeg gjorde).

2) Bestem tallet b? og det er jo så b = y1 - a*x1 = 14 - 6*1 = 8

3) Bestem drivhusets temperatur efter 5 og en halv time. 

Hvordan beregner jeg det? Er det ikke så : ( 8 * 5.56 ) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2017 af OliverHviid

Du skal anvende potensregression for at finde a og b.


Svar #2
06. december 2017 af Sofiehanw (Slettet)

okay tusind tak, det giver meget mere mening!! Forresten, er det rigtigt at jeg skriver 5 og en halv time (5.5) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2017 af OliverHviid

Ja, når du har fundet en forskrift, så skal du finde f(5,5)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. december 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2017 af mathon

                                                \small \small T(x)=14{.}314378\cdot x^ {0{.}485569}


Skriv et svar til: Bestem drivhusets temperatur efter 5 og en halv time

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.