Matematik

Ligning for den eksponentielle udvikling

06. december 2017 af saralarsen1233 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En eksponentiel udvikling er fastlagt ved dens graf går igennem punkterne (2,7) og (7,11). Bestem ligningen for den eksponentielle udvikling.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2017 af peter lind

Funktionen er y = b*ax Indsæt de to punkter og du hat´r to ligninger med to ubekendte. Dividerer du dem med hinanden går b ud


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2017 af Mathias7878

\small (x_1,y_1) = (2,7)

\small (x_2,y_2) = (7,11)

\small a = \frac{log(y_2)-log(y_1)}{log(x_2)-log(x_1)} = \frac{log(11)-log(7)}{log(7)-log(2)} = 0.36079

\small b = \frac{y_1}{x_1^a} = \frac{7}{2^{0.36079}} = 5.45117

Dvs

\small y = f(x) = b\cdot x^a = 5.45117\cdot x^{0.36079}

- - -

 

 


Skriv et svar til: Ligning for den eksponentielle udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.