Matematik

Ligning for potensudviklingen

06. december 2017 af saralarsen1233 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen for en potensudvikoing går gennem punkterne (4,56) og (9,189). Bestem ligningen for potensudviklingen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2017 af OliverHviid

Anvend, at a=log(y2)-log(y1)/log(x2)-log(x1)

og b=y1/x1^a


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2017 af SuneChr

For potensfunktionen
f (x) = bxa
er givet
 (I)      56 = b·4a
og
(II)    189 = b·9a
Dividér (II) med (I) og find a . Find dernæst b ved at indsætte a i enten (I) eller i (II).


Skriv et svar til: Ligning for potensudviklingen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.