Matematik

løs ligning

09. december 2017 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan vil I løse: 300-x=x/2


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2017 af SådanDa

300 - x = x/2 => 300 = x/2+x => 300 = 3x/2 => 600=3x => x=200


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2017 af brugernavn123321 (Slettet)

300-x=x/2

300=x/2+x

300=3x/2

100=x/2

x=200


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2017 af StoreNord

300-x=\frac{x}{2}               gang med to på begge sider
600 - 2x = x              læg 2x til på begge sider
600 = x + 2x              reducèr
600 = 3x                      dividèr med 3
200 = x


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2017 af Mathias7878

Eller

\small 300 -x=\frac{x}{2}

\small 300 -x=0.5x

\small 300 = 1.5x

\small x = \frac{300}{1.5} = 200

- - -

 

 


Svar #5
10. december 2017 af Mie12345678 (Slettet)

hej når jeg løser denne her ligning -2t+t^2=0 

så siger CAS værktøj at det giver 0 og 2 og det forstår ikke hvordan kommer frem til det


Svar #6
10. december 2017 af Mie12345678 (Slettet)

skal man bruge nulreglen her 


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2017 af SådanDa

-2t+t^2=0 => t(t-2)=0 pr. nulreglen t=0 eller t-2=0 => t=2

Brugbart svar (0)

Svar #8
10. december 2017 af ringstedLC

#6

skal man bruge nulreglen her 

JA!


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. december 2017 af Mathias7878

Den helt normale løsningsfomel af andengradsligninger, kan også bruges, men nulreglen er helt sikkert lettere
- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. december 2017 af Mathias7878

t^2-2t = 0

d=b^2-4ac = (-2)^2-4\cdot 1\cdot 0 = 4

x = \frac{-b\pm \sqrt{d}}{2a} = \frac{-(-2)\pm 2}{2} = \left\{\begin{matrix} \frac{4}{2} = 2\\ \frac{0}{2} = 0 \end{matrix}\right.

- - -

 

 


Skriv et svar til: løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.