Matematik

Vektoren

10. december 2017 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

God søndag alle sammen

Er der nogen kan hjælpe med opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2017 af mathon

\small \textbf{Opgave 1}                         
                          \small \text{Linjen m ligger fast, medens linjen l kan ligge 18 grader p\aa \ den ene side af m}
                          \small \text{eller 18 grader p\aa \ den anden side af m med hver sin a-v\ae rdi.}

                                              \small a=\left\{\begin{matrix} 0{.}56\\ 2{.}53 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2017 af peter lind

Det er da vinklen mellem to linjer. Brug at vinklen er den samme som vinklen mellem normalvektorerne


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2017 af mathon

\small \small \textbf{Opgave 2}                         
                          \small \text{Punktet P(2,k) kan ligge p\aa \ hver sin side af \textit{l} med hver sin k-v\ae rdi.}
                          \small \text{eller 18 grader p\aa \ den anden side af m med hver sin a-v\ae rdi.}

                                              \small \small k=\left\{\begin{matrix} -1\\ 9 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2017 af mathon

\small \small \textbf{Opgave 2}                         
                          \small \text{Punktet P(2,k) kan ligge p\aa \ hver sin side af \textit{l} med hver sin k-v\ae rdi.}

                                              \small \small k=\left\{\begin{matrix} -1\\ 9 \end{matrix}\right.


Svar #5
10. december 2017 af Haaaaaaa (Slettet)

tusinde tak kære venner


Svar #6
10. december 2017 af Haaaaaaa (Slettet)

Hvordan løser man den her venner,hvad skal man bruger:

Bestem den spidse vinkel mellem linjerne givet ved ligningerne:


4x+3y-12=0         og -3-y+1=0


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. december 2017 af ringstedLC

Jeg foretrækker en grafisk løsning:

4x+3y-12=0\Downarrow \\\\ y=-\frac{4}{3}x+4 \\\\ -3-y+1=0\Downarrow \\\\ y=-2

Da den sidste er parallel med x-aksen, findes vinklen for den første.

= 3 er skæringen for den første med x-aksen, hvilket betyder:

v=\arcsin\left ( \frac{4}{\sqrt{4^{2}+3^{2}}} \right )

Den kvikke har måske set, at linjen danner en 345 trekant med akserne.


Svar #8
10. december 2017 af Haaaaaaa (Slettet)

wow wow wow

Hvor mange trekant danner linjen....


Skriv et svar til: Vektoren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.