Dansk

Unges forbrug af alkohol

11. december 2017 af Martinln03 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hay, er der nogle der kan finde ud af at sætte komma. Det vil være en kæmpe hjælp.

Det er denne tekst som skal kommateres, eller hvad det hedder.

3.2 Opdragelsen.

Forældrene har stor indflydelse på, hvornår deres teenager begynder at drikke alkohol, selvom mange forældre ikke tror på det. Når de voksne siger nej til, at deres børn skal drikke alkohol, drikker de faktisk mindre. Børn af forældre der synes, at det er okay at drikke alkohol, drikker 10 gange så meget som børn af forældre, som synes at det er forkert. Hvis børnene så vokser op i et miljø, hvor de voksne drikker meget, eller har alkoholproblemer, får de unge også nemmere ved at begynde at drikke. Det er bedst hvis der er et stærkt og tillidsfuldt bånd, mellem forældrene og barnet, for så kan de indgå nogle aftaler om alkohol. Børns tillid og omsorg til forældrene har nemlig stor betydning, for hvornår unge begynder at drikke. En lov som var gyldig i Sverige i 30 år, blev i 1999 brudt. Loven sagde, at butikker som solgte alkohol, ikke måtte sælge alkoholet om lørdagen. På den måde har hele den svenske regering prøvet at opdrage på dem som var børn dengang. Ved at sige at man hverken kunne købe, eller sælge alkohol om lørdagen gjorde at der ikke blev drukket så meget alkohol i weekenderne, både hos de unge og ældre. Man kan tydeligt, se at det har smittet af på nutidens unge i Sverige, og på den måde kan vi se, at den samme lov kunne have været en god ide i Danmark.

4. Hvilke konsekvenser kan et tidligt alkoholforbrug få?

4.1 Hvad sker der med kroppen.

Når unge begynder at drikke alkohol i en ung alder kan det få nogle uheldige konsekvenser på kort og lang sigt. For når man begynder at drikke alkohol i en ung alder er der større chance for at man drikker mere når man bliver større og det medføre at man kan blive syg, som f.eks. kraft og dø tidligere.

Alkohol bliver sendt ned gennem spiserøret til mavesækken og der bliver det ført videre til leveren som nedbryder en del af alkoholen. Det leveren ikke får nedbrudt, føres med blodet ud til forskellige organer. Men når man har drukket alkohol i meget lang tid belaster det leveren og derfor er der chance for at få leversygdomme og måske leversvigt.

    







 

4.2 Venner og familie.

Alkohol kan få en til at gøre ting som man ikke vil gøre hvis man var ædru. Det er især unge der har oplevet at være i nogle ubehagelige situationer, fordi som teenager kan det være svært at vurdere farer og undgå

ulykker. Det sted i hjernen der fortæller hvad der er farer eller ej er ikke færdigudviklet hos en teenager. Så når man drikker alkohol bliver evnen nedsat mere, og derfor kan der hurtigt opstå problemer som at udvikle sig til et

slagsmål eller gøre farlige ting og ende på hospitalet.

Her kan man se nogle 9. klasser der har prøvet at være med i et slagsmål eller

uønsket sex  eller helt til at ende på et hospital


 

Læger kan se at det stadig er et problem at der er så mange danske unge der bliver for fulde, og derfor vil de sætte priserne meget op for alkoholen, fordi at priserne er for lave. Man kan købe en flaske stærk sprut til 60 kroner og det mener de er for billigt. Så de mener hvis de sætter priserne op, så vil der ikke være så mange unge der vil købe alkohol



 

5. Unge mod ældre

5.1 De ældre er afhængige

Unge drikker mere end de ældre.

Det citat kan man finde mange steder, men det rigtige svar er egentlig at de ældre er bedre til ofte at drikke alkohol end de unge. Det viser en ny undersøgelse fra COOP Analyse.

Hver fjerde mellem 55 og 74 år drikker vin til maden på en almindelig dag, mens hver 14. 15-34-årige drikker vin på en almindelig dag ifølge undersøgelsen.

Janne Schurmann Tolstrup, forskningsleder på Statens Institut for Folkesundhed siger at når børnene er flyttet hjemmefra, og man har et økonomisk overskud kan man tydeligt se at der er en stigning i alkoholforbruget hos de ældre. Hun mener dog at de er i orden at drikke et enkelt glas vin til maden, men hvis man drikker vin eller øl hver dag, og føler at man er afhængig, er det et dårligt tegn.

Især når danskerne har åbnet en flaske vin har de meget svært ved at lukke den igen, og det er ikke de unge vi snakker om, siger hun

Hun siger at landene i nordeuropa er meget dårligere til at drikke lidt ad gangen i forhold til resten af Europa. Danskerne og folk i de andre europæiske lande er åbenbart ligeglade med at det er sundest måske at drikke 2 genstande om dagen i stedet for at drikke 14 genstande på en eller to dage.

5.2 Sygdomme og helbred

Dem der har flest sygdomme eller problemer med deres forbrug af alkohol er de ældre.

Når man er ældre, skal man være mere opmærksom på hvor meget man drikker fordi alkoholet påvirker ens krop mere når man er fra de 55 år og opefter end den gør ved dem der er yngre.

Som ældre skal man være meget opmærksom på, at man faktisk ikke kan tåle alkoholet ligeså godt som de unge gør. Der er mindre vand i kroppen, og derfor har ens alkoholpromille lettere ved hurtigt at blive høj. De ældres organer tager også meget lettere skade i forhold til de unges organer gør, og derfor får man let søvnproblemer, svimmelhed og forhøjet blodtryk. Derimod kan man sige at hvis man begynder at drikke alkohol før kroppen er klar til det, har man stor chance for ikke at blive ligeså gammel som dem der ventede med at drikke alkohol til at deres krop var klar til det. Alkohol i en tidlig alder tager 4-5 år af ens liv i den sidste ende, som betyder at man har stor chance for at dø 4-5 år før man egentlig havde gjort hvis man ikke havde drukket alkohol.

Det er også mere almindeligt for ældre at bruge medicin, men medicinens virkning kan hurtigt blive til noget andet en den skulle, hvis man drikker alkohol i stedet for vand til de piller som man tager. Alkoholforbruget er desværre stigende blandt ældre, både i Danmark og alle andre lande i verden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2017 af Stygotius

Den går ikke. Du kan ikke regne med at andre bare skal  bruge deres viden, arbejde og flere timer på at rette denne enorme tekst, dvs. lave dit arbejde for dig. Studieportalen er ikke et gratis arbejdende sekretærkontor.

Du har ikke engang gidet lave dit eget forsøg eller sige om du bruger startkomma eller ikke.

Både dit sprog og din stavning er håbløse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2017 af Benjamm

http://sproget.dk/raad-og-regler/typiske-problemer/komma/kommaregler


Skriv et svar til: Unges forbrug af alkohol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.