Kemi

Opløselighed i g/100 ml

16. december 2017 af annascheel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg har en opgave der lyder:

15.0 ml af en 0.100 M opløsning af bly(II)nitrat blandes med 7.00 ml af en 0.300 M opløsning af natriumsulfat. 

c) Opløselighedsproduktet for det tungtopløselige bundfald Ko = 2.53*10^-8 M^2 ved 25°C. Beregn opløsligheden af bundfaldet i g/100 ml. 

Jeg har i opgave b skulle udregne massen af bundfaldet som gav 0.4549 g. Molarmassen af PbSO4 = 303,2626 g/mol.

Jeg er dog ikke sikker på fremgangsmåden i opgave C. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2017 af janhaa

( 2.53*10^-8 (mol/l)^2))*(303,263 g/mol)^2=0,04871 g/l

altså: sqrt(Ko*M^2) g/liter


Skriv et svar til: Opløselighed i g/100 ml

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.