Kemi

Hydroxidionkoncentrationen

16. december 2017 af therunner (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har problemer med nedenstående opgave, håber I kan hjælpe :-)

Opgave: Ethylamin, C_2H_5NH_2, har en K_b på 5,6 \cdot 10^{-4}. Hvad er hydroxidionkoncentrationen ([OH^{-}])  i  0,200\ M Ethylamin?

Svar: 0,011\ M


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2017 af mathon

\small \text{Reaktion:}
                                   \small C_2H_5NH_2\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \;C_2H_5N{H_3 }^+\, _{\textit{(aq)}}\; +\; OH^-\, _{\textit{(aq)}}

\small \text{reaktionsbr\o k:}
                                   \small \frac{\left [ C_2H_5N{H_3}^+ \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]}{\left [C_2H_5NH_2 \right ]}=5{.}6\cdot 10^{-4}\; M

                                   \small \frac{ \left [ OH^- \right ]^2}{\left (0{.}200\; M \right )-\left [ OH^- \right ]}=5{.}6\cdot 10^{-4}\; M            \small 0<\left [ OH^- \right ]<0{.}200\; M

                                   \small \left [ OH^- \right ]=0{.}0103\; M
                 


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. december 2017 af janhaa

pOH = 0,5(pK_b - \log(0,2)) =1,97

pOH = 0,5(pK_b-\log(0,2))=1,97\\ \\ [OH^-]=0,0107[OH^-] = 0,0107


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. december 2017 af mathon

#\small #2 \text { har ret, da }pK_b=3{.}3\text{ er }C_2H_5NH_2\text{ en svag base, s\aa \ approximationsformlen:}

                     \small \left [ OH^- \right ]=0{.}5\cdot \left ( pK_b-\log\left ( c_b \right ) \right )   \small \text{ kan anvendes.}


Svar #4
17. december 2017 af therunner (Slettet)

Mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Hydroxidionkoncentrationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.