Kemi

Metalforbindelse

16. december 2017 af Makrofagen - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har brug for hjælp til løse denne opgave:

Et bestemt metal M danner forbindelsen MClX, hvor masseprocenten af Cl er 52,7%. Hvilken metalforbindelse er der tale om?

Jeg ved, at hvis masseprocenten af Cl er 52,7%, så er masseprocenten af M = 47,3%. Derfra er jeg lidt i tvivl om, hvad jeg skal gøre. 

  


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2017 af janhaa

52,7=\frac{100*2*35,45}{70,9+M}\\ \\M=63,6\,(g/mol)

dvs kobber, Cu

altså:

CuCl_2


Svar #2
16. december 2017 af Makrofagen

Hvor kommer tallene fra? 35,45 og 52,7 forstår jeg, men de andre ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2017 af janhaa

molmasse Cl


Svar #4
16. december 2017 af Makrofagen

Molmassen for Cl er 35,45, ja. Men hvor kommer 100, 2 og 70,9 fra? Forstår ikke det regnestykke, du opstiller. Vil du forklare mig det? :-)


Skriv et svar til: Metalforbindelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.