Kemi

Reaktionsskemaer

17. december 2017 af JosefineHanse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen!

Jeg har prøvet så mange gange, men kan stadig ikke funde ud af lortet.

Fx skal jeg skrive formler for følgende stoffer:

Sølv(I)sulfat= 

Helt præcist hvad gør jeg så? Jeg finder vel stofferne i det periodiske system, hvor skal jeg så kigge på, for at finde formlen for det hele? 

Håber i kan hjælpe!

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2017 af mathon

Sølv(I)sulfat   
 
Du har ionerne
                                 \small Ag^+   og   \small S{O_4}^{2-}

og ladningen skal være neutral udadtil.

dvs
                                 \small \small Ag_2SO_4


Svar #2
17. december 2017 af JosefineHanse (Slettet)

Men hvordan finder du ud til lige præcist det?

 

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2017 af mathon

       \small 2\, Ag^+\text{ og } S{O_4}^{2-}      \small \textup{giver netop ladningen 0 udadtil}

dvs
          \small \textup{i forholdet }Ag^+:S{O_4}^{2-}=2:1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2017 af mathon

\small \textup{andet eksempel:}
           \small \textup{calciumphosphat, som best\aa r af:}
                                                                 \small Ca^{2+}\; \; og\; \; P{O_4}^{3-}

\small \textup{for at opn\aa \ lige mange positive og negative ladninger}
\small \textup{bliver det}

                                                                 \small 3\, Ca^{2+}\; \; og\; \; 2\, P{O_4}^{3-}

\small \textup{noteret:}
                                                                 \small Ca_3\left ( PO_4 \right )_2
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. december 2017 af mathon

\small \textup{tredje eksempel:}
           \small \text{Fe(III)sulfat, som best\aa r af:}
                                                                 \small Fe^{3+}\; \; og\; \; S{O_4}^{2-}

\small \textup{for at opn\aa \ lige mange positive og negative ladninger}
\small \textup{bliver det}

                                                                 \small 2\, Fe^{3+}\; \; og\; \; 3\, S{O_4}^{2-}

\small \textup{noteret:}
                                                                 \small Fe_2\left ( SO_4 \right )_3


Svar #6
28. december 2017 af JosefineHanse (Slettet)

Men hvordan finder du ud af hvormange positive og negative ladninger de forkellige stoffer har?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. december 2017 af mathon

\textup{S\o lv(I)sulfat}

          \textup{S\o lv(I)}\; \; \; \; \textup{betyder}\; \; \; Ag^+
          \textup{Sullfation}\; \; \; \; \textup{kender du som}\; \; \; S{O_4}^{2-}


Svar #8
28. december 2017 af JosefineHanse (Slettet)

Hvordan finder man ud af at sølv betyder det der.
Og hvordan finder man ud af hvordan man kender sullfation?

Brugbart svar (0)

Svar #9
29. december 2017 af mathon

\textup{Betegnelsen Ag(\textbf{\color{Red} I}) angiver jo, at s\o lv forekommer som }Ag^{\mathbf{\color{Red} 1}+}.

\textup{Svovlsyre er en diprot syre:}

                          H_2SO_4\, _{{\textit{(aq)}}}\; +\; H_2O\, _{{\textit{(l)}}}\; \rightarrow \; HS{O_4}^{-}\, _{{\textit{(aq)}}}\; +\; H_3O^+\, _{{\textit{(aq)}}}

                          HSO_4^{-}\, _{{\textit{(aq)}}}\; +\; H_2O\, _{{\textit{(l)}}}\; \rightarrow \; \mathbf{\color{Red} \underset{{\color{Blue} sulfation}}{\underbrace{S{O_4}^{2-}}}}\, _{{\textit{(aq)}}}\; +\; H_3O^+\, _{{\textit{(aq)}}}


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. december 2017 af mathon

Du bør kende jeres syrerestioner:

                             \begin{array} {c|c} syre&syrerestion\\ \hline HCl&Cl^-\\ \hline HNO_3&N{O_3}^-\\ \hline H_2SO_4&S{O_4}^{2-}\\ \hline H_2CO_3&C{O_3}^{2-}\\ \hline H_2S&S^{2-}\\ \hline H_3PO_4&P{O_4}^{3-} \end{array}
 


Svar #11
29. december 2017 af JosefineHanse (Slettet)

Jeg har virkelig så svært ved det.
Men hvordan finder man ud af hvor mange ladninger de har?
Skal man ikke bruge det periodiske system?
Og hvordan finder man hvor mange ion forbindelser den har?

Skriv et svar til: Reaktionsskemaer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.