Matematik

Løs ligning

18. december 2017 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hej hvordan vil I løse:

y= 2*3^0,5*x^0,5

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2017 af mathon

                      \small y=2\sqrt{3}\cdot \sqrt{x}                \small x\geq 0

                      \small y^2=4\cdot 3\cdot x

                      \small \small x=\frac{y^2}{12}

           


Svar #2
18. december 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Hvordan bliver 2 til 4?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2017 af mathon

            \small y^2=\left (2\cdot \sqrt{3 } \cdot\sqrt{x}\right )^2=2^2\cdot( \sqrt{3})^2\cdot ( \sqrt{x})^2=\mathbf{\color{Red} 4}\cdot 3\cdot x


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2017 af mathon

eller

            \small \small y^2=\left (2\cdot 3^{\frac{1}{2}} \cdot x^{\frac{1}{2}}\right )^2=2^2\cdot \left ( 3^{\frac{1}{2}} \right )^2\cdot \left ( x^{\frac{1}{2}} \right )^2=4\cdot 3^{\frac{2}{2}}\cdot x^{\frac{2}{2}}=4\cdot 3\cdot x


Svar #5
18. december 2017 af Mie12345678 (Slettet)

hvordan vil man reducere det her: 

(2-t)*(2-t)*(5-t)-4*-1*1(5-t)-4*-2*-2+2*(2-t)


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2017 af mathon

                       \small \left ( 4-2t-2t+t^2 \right )\cdot \left ( 5-t \right )-5+t-16+4-2t=

                       \small \left ( 4-4t+t^2 \right )\cdot \left ( 5-t \right )-t-17=

                       \small \left ( 4-4t+t^2 \right )\cdot \left ( 5-t \right )-t-17=

                       \small 20-20t+5t^2-4t+4t^2-t^3-t-17

                       \small -t^3+9t^2-25t+3


Svar #7
18. december 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Kan du fortælle mig, at hvad er den første trin som jeg skal gør? 


Svar #8
18. december 2017 af Mie12345678 (Slettet)

hvordan kommer du frem til 5+t-16+4-2t


Svar #9
18. december 2017 af Mie12345678 (Slettet)

hvor går de 4*1*1*(5-t)


Svar #10
18. december 2017 af Mie12345678 (Slettet)

fx det her udtryk: 

(2-t)*(2-t)*(5-t)+1*(-2)*-2+-2*1*-2+2*(2-t)*-2-1*1*(5-t)-(2-t)*(5-t)*-2


Skriv et svar til: Løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.