Matematik

hvordan løser man differentialligning i ti-nspire?

19. december 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

jeg skal løse en differentialligning i ti-nspire og jeg har set et billede af en som har løst den selv samme ligning i ti-nspire - han opskrev det således:

deSolve(y'=10*y and y(0)=34000 and y'(0)=78000,t,y)

det har jeg også skrevet men der står bare argumentfejl? 

det er skrevet på fuldstændig samme måde. kan det være noget med at jeg skriver mærke ' forkert ???

Vedhæftet fil: ti-nspire driller.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2017 af StoreNord

Du skriver:     "deSolve(y'=10*y and y(0)=34000 and y'(0)=78000,t,y)"

For mig ser det ud, som han skriver:     "deSolve(yy=10*y and y(0)=34000 and y'(0)=78000,t,y)"


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. december 2017 af Soeffi

#0 Du kan have 

deSolve(y''=10*y and y(0)=34000 and y'(0)=78000,t,y) (2. orden og to betingelser)

eller

deSolve(y'=10*y and y(0)=34000,t,y) (1. orden og een betingelse) 


Skriv et svar til: hvordan løser man differentialligning i ti-nspire?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.