Matematik

Løsning af ligning

28. december 2017 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Hvad er løsningen for denne ligning?

Tak for hjælpen :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2017 af Mathias7878

Gang med (x-2) på begge sider så du ender du med

7= 4(x-2)

og så gang parentesen ud og isoler x

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. december 2017 af Anders521

Antag at x-2 \neq0  (hvorfor?)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. december 2017 af Mathias7878

\small \frac{7}{x-2} = 4

\small \frac{7\cdot (x-2)}{x-2} = 4\cdot (x-2) \ \ \ \ \ (x-2) \neq 0

\small 7 = 4\cdot (x-2)

\small 7 = 4x-8

\small 15 = 4x

\small x = \frac{15}{4} = 3.75

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. december 2017 af Mathias7878

Du kan bagefter tjekke om den funde x-værdi reelt set er en løsning til ligningen ved at indsætte den i den oprindelige ligning:

\small \frac{7}{3.75-2} = 4

\small \frac{7}{1.75} = 4

\small 4= 4

eller

\small \frac{7}{3.75-2} = 4

\small \frac{7}{1.75} = 4

\small \frac{7}{\frac{7}{4}} = 4

\small 7\cdot \frac{4}{7} = 4

\small \frac{7\cdot 4}{7} = 4

\small \frac{28}{7} = 4

\small 4 = 4

- - -

 

 


Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.