Matematik

Store grønlandske rejer

29. december 2017 af Sarak08 (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hej
Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2017 af SuneChr

De 45 kr er sikkert tilbudsprisen, men overstregningen under tilbudsprisen skjuler nok den ordinære pris for rejerne. Hvor stor er den?


Svar #2
29. december 2017 af Sarak08 (Slettet)

Det vide jeg ikke
Der stå kun det på paper som jeg har uploadet :/

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2017 af ringstedLC

Mærkelig opgave...

Men du kan alligevel godt lave "48."

\frac{tilbud_{kr}\cdot 1000}{tilbud_{g}}=\;?\;kr.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. december 2017 af SuneChr

Det vil være muligt at "gætte" på, hvad overstregningen skjuler. Der er fire muligheder.
Kald rejernes pris, uden tilbud, for x. Det er svar (47).

Svar (49):     \frac{x-45}{x}=15\%\: \: \Rightarrow \: \: x=52,94

                    \frac{x-45}{x}=40\%\: \: \Rightarrow \: \: x=75

                    \frac{x-45}{x}=65\%\: \: \Rightarrow \: \: x=128,57

                  \frac{x-45}{x}=75\%\: \: \Rightarrow \: \: x=180
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. december 2017 af iliojacobsen

Og hvis man tænker over, at det er et færdighedsregnings-sæt for 7. klasse og også tænker over, hvad der er et realistisk scenarie for rejer på tilbud, ville det mest realistiske svar nok være 75 i opg. 47 og dermed 40 % i opg. 49.


Skriv et svar til: Store grønlandske rejer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.