Kemi

Koncentration udfra partialtryk

31. december 2017 af asdfasdfasdfasdfasdf (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, håber nogen kan hjælpe mig med at løse følgende opgave:

I atmosfærisk luft er partialtrykket af N2 = 593 mmHg. N2-koncentrationen i vand ved ligevægt er 5,3·10?4 M. Hvad er N2 koncentrationen i ligevægt ved samme temperatur, hvis N2-partialtrykket hæves til 1230 mmHg.

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. december 2017 af mathon

\small \textup{Brug Henrys Lov:}
                              \small {p_{gas}}^{partial}=k_H\cdot c_{gas}

                              \small 1230\;mm\;Hg=k_H\cdot c_{N_2}
                              \small 593\;mm\;Hg=k_H\cdot \left ( 5{.}3\cdot 10^{-4}\;M \right )
\small \textup{division}
\small \textup{giver:}
                              \small \tfrac{1230}{593}=\tfrac{c_{N_2}}{5{.}3\cdot 10^{-4}\;M}

                              \small c_{N_2}=\tfrac{1230}{593}\cdot \left ( 5{.}3\cdot 10^{-4}\;M \right )=1{.}1\cdot 10^{-3}\;M            


Skriv et svar til: Koncentration udfra partialtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.