Kemi

5 kemi spørgsmål

04. januar 2018 af pigen001 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg sidder altid fast ved disse typer af opgaver, så er der nogen som kan hjælpe med en forklaring på hvordan de skal løses? 


Ved neutralisering af 100 mL 0,2M HCL skal der anvendes.....
2mL 1 M NaOH
10 mL 1 M NaOH
20 mL 1 M NaOH
100 mL 1 M NaOH
200 mL 1 M NaOH

Hvis 5 mikroliter af et vævshomogenat tilsættes 495 mikroliter, opnår en fortynding på.....
10 gange
100 gange
250 gange
500 gange
1000 gange


Antal gram jern (Fe), der er nødvendigt for at producere 40,0 gram FeF3 i den viste reaktion
2Fe + 3Fe2 ---- > 2 FeF3


Ved anvendesle af 30 mmol O2 i den viste reaktion dannes der...... mol Co2
C3H5+ 5 O2  --- > 3 CO2 + 4 H2O

Hvis koncentrationen af H3O+ er 3,5 * 10^-3 M, er koncentrationen af OH-...

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2018 af mathon

\small \textup{Reaktionsforhold:}
                               \small NaOH:HCl=1:1
\small \textup{hvoraf:}
                               \small V_{NaOH}\cdot \left ( 1\;M \right )=\left ( 0{.}100\;L \right )\cdot \left ( 0{.}2 \;M \right )

                               \small V_{NaOH}\cdot \left ( 1\;M \right )=\left ( 0{.}100\;L \right )\cdot \tfrac{ 0{.}2 \;M}{1\;M} =0{.}020\;L=20\;mL

                               


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. januar 2018 af mathon

Hvis 5 mikroliter af et vævshomogenat tilsættes 495 mikroliter, opnår en fortynding på.....

\small \textup{Volumen g\aa r fra }5\; \mu L\textup{ til }500\; \mu L 
\small \textup{dvs fortyndingsfaktor}
                                     \small f=\frac{500}{5}=100


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2018 af mathon

Antal gram jern (Fe), der er nødvendigt for at producere 40,0 gram FeF3 i den viste reaktion       

                                            \small 2\, Fe\; +\; 3\, F_2\; \rightarrow \; 2\, FeF_3
\small \textup{\AE kvivalente m\ae ngder:}              \small \textup{1 mol}                      \small \textup{1 mol} 
                                            \small \textup{55.847 g}                  \small \textup{112{.}84 g} 
\small \textup{Aktuelle m\ae ngder:}                      \small \textup{x}                          \small \textup{40{.}0 g}

\small \textup{forholdsregning:}
                                            \small \tfrac{x}{55{.}847\; g}=\tfrac{40{.}0}{112{.}84}

                                            \small x=\tfrac{40{.}0}{112{.}84}\cdot \left ( 55{.}847\; g \right )
                  


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. januar 2018 af AngelOneOne

Hej,

1) Reaktionen mellem HCl og NaOH er 1:1, dvs. du skal bruge 100 mL NaOH, hvis NaOH havde en koncentration på 0,2 M, Det er den som bekandt ikke. Den er 1 M. Derfor skal du dividere de 1 M med 0,2 M = 5. Du skal altså bruge 1/5 volumen af en 1 M NaOH til at neutralisere 100 mL 0,2 M HCl = 20 mL.

2)

Forsyndingsfaktor=\frac{V_{samlet}}{V_{stof}}=\frac{5mL+495mL}{5mL}=100

3) Mol Fe = mol FeF3 idet reaktionsforholdet er 1:1 (2 mol Fe giver 2 mol FeF3)

Mol FeF3 =

 \frac{m_{FeF_{3}}}{Mw_{FeF_{3}}}=\frac{40,0g}{112,84g/mol}=0,354 mol 

du skal altså også bruge 0,354 mol Fe = 55,845 g/mol • 0,354 mol = 19,8 g Fe

4)

30 mmol = 0,030 mol. Reaktionsforholdet er 3:5 (hver gang du har 5 mol O2 får du dannet 3 mol CO2) = 0,6, der bliver derfor dannet 0,6 • 0,030 mol = 0,018 mol CO2

5)

pH + pOH = 14, eller [H3O+]•[OH-] = 10-14 - Så har du en ligning med 1 ubekendt:

3,5 • 10-3 M • [OH-] = 10-14 = 

[OH^{-}]=\frac{10^{-14}}{3,5 \cdot 10^{-3}M}=2,9\cdot 10^{-12}M

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2018 af mathon

Ved anvendesle af 30 mmol O2 i den viste reaktion dannes der...... mol CO2
               \small C_3H_8\; +\; 5\, O_2\; \rightarrow \; 3\, CO_2\; +\; 4\, H_2O

\small \textup{Stofm\ae ngdeforhold:}
                 \small O_2:CO_2=5:3=1:0{.}6

                                          \small C_3H_8\; +\; 5\, O_2\; \rightarrow \; 3\, CO_2\; +\; 4\, H_2O
\small \textup{\ae kvivalente m\ae ngder:}                            \small \textup{1 mmol}        \small \textup{0.6 mmol}

                                                        \small \textup{30 mmol}      \small \textbf{\color{Red} \textup{18 mmol}}

Ved anvendesle af 30 mmol O2 i den viste reaktion dannes der 18 mmol CO2.
                                                            


Svar #6
05. januar 2018 af pigen001 (Slettet)

mange tak begge to :)


Skriv et svar til: 5 kemi spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.