Matematik

Forvirret over lommeregnerens svar

05. januar 2018 af Mathian - Niveau: B-niveau

\int4x+2ln(x)dx

2x (ln(x)+x-1) ??? Det kan da ikke passe. Er det ikke 

2x^2+2(xln(x)-x) + k

By the way, bedrageren hedder Ti-89


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. januar 2018 af Mathias7878

\small \int 4x+2ln(x) = 2x^2+2(xln(x)-x)+k

- - -

 

 


Svar #2
05. januar 2018 af Mathian

Hvorfor siger lommeregnen 2x (ln(x)+x-1) ? 


Svar #3
05. januar 2018 af Mathian

Har jeg mon installeret den forkert? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. januar 2018 af Mathias7878

Godt spørgsmål :-) Jeg bruger sjældent en lommeregner, og hvis jeg gør finder jeg bare en eller anden på nettet, bl.a.:

symbolab.com

wolframalpha.com

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. januar 2018 af mathon

                   \small 2x^2+2(x\ln(x)-x) + k=

                   \small 2x\cdot x+2x(\ln(x)-1) + k=

                   \small 2x\left ( x+\ln(x)-1 \right ) + k=

                   \small 2x\left ( \ln(x)+x-1 \right ) + k


\small \small \textup{s\aa \ TI-89'eren har ikke bedraget det mindste men tv\ae rtimod f\ae rdigreduceret for dig.}

\small \textup{Din forvirring er den ikke konstrueret til at kunne g\o re noget ved.}


Svar #6
06. januar 2018 af Mathian

Ah, ja ok. Tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Forvirret over lommeregnerens svar

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.