Matematik

Optimering

08. januar 2018 af Kammi23 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven er vedhæftet som billede..

Jeg har brug for at få hjælp til denne opgave, så jeg håber at en kan forklare det :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2018 af Moderatoren

Hvad har du brug for hjælp til? 


Svar #2
08. januar 2018 af Kammi23 (Slettet)

Jeg ved ikke hvordan jeg skal løse den.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2018 af Moderatoren

Ja, men hvor opstår dine problemer? 

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2018 af Mathias7878

Se

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1801683

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2018 af KarolineEL (Slettet)

Vi er flere der sidder med denne opgave og bøvler meget med den. Vi kunne derfor godt tænke os at få den forklaret fra bunden da ingen af os forstår helt præcist hvad det er vi skal gøre for at løse noget af det :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2018 af hesch (Slettet)

#2:  Du skal starte med a).

Opgaven forklarer sig selv, du skal benytte Pythagoras. Kig på den nederste trekant hvor højden er indtegnet.
Du får endda det rigtige resultat givet.


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. januar 2018 af mathon

\small \textup{Areal af regul\ae r sekskant:}
                                           \small \small A_{hexagon}=6\cdot \tfrac{\sqrt{3}}{4}r^2=\tfrac{3\sqrt{3}}{2}\cdot r^2

1.

                                           \small V_{prisme}(h,g)=h\cdot A_{hexagon}=h\cdot \tfrac{3\sqrt{3}}{2}\cdot s^2         \small \textup{s = r}

2.

\small \small \textup{Overfladen:}
                                         \small Ov(h,r)=6\cdot h\cdot r+A_{hexagon}=6\cdot h\cdot r+\tfrac{3\sqrt{3}}{2}\cdot r^2


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2018 af hesch (Slettet)

Skriv af efter mathon, uden at have forstået en pind.

#3: Jeppe, er det det SP skal stå for?  Gennemregning af opgaver, klar til afskrift.


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. januar 2018 af mathon

3.
                                          \small h=\tfrac{2\sqrt{3}\cdot V}{9\cdot r^2}

                                         \small Ov(r)=6\cdot \tfrac{2\sqrt{3}\cdot 1}{9\cdot r^2}\cdot r+\tfrac{3\sqrt{3}}{2}\cdot r^2         \small \textup{n\aa r alle l\ae ngdem\aa l er i meter}

                                         \small Ov(r)= \tfrac{\tfrac{4\sqrt{3}}{3}}{r}+\tfrac{3\sqrt{3}}{2}\cdot r^2
\small \textup{ekstremum kr\ae ver bl.a.}
                                         \small Ov{\, }'(r)=0

                                         \small -\tfrac{\tfrac{4\sqrt{3}}{3}}{r^2}+3\sqrt{3}\cdot r=0\; ...


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. januar 2018 af mathon

\small \textup{detaljer:}
                \small \small \textup{Arealet af en enkelt trekant beregnet med Herons formel for en ligesidet trekant:}

                                 \small T=\sqrt{s\cdot (s-r)^3}

                                 \small T=\sqrt{\tfrac{3r}{2}\cdot \left(\tfrac{3r-2r}{2}\right)^3}

                                 \small \small T=\sqrt{\tfrac{3r}{2}\cdot \left(\tfrac{r^3}{8}\right)}=\sqrt{\tfrac{3r^4}{16}}=\tfrac{\sqrt{3}}{4}\cdot r^2


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. januar 2018 af Moderatoren

Lad, for så vidt muligt, være med at give endelige svar. Ofte er et hint meget mere værd for spørgeren end at få svaret serveret.


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.