Matematik

Ortogonale vektorer

08. januar 2018 af Genjutsu - Niveau: C-niveau

Bestem tallet så vektorerne a=(1,4) og b=(8t+12,4) er ortogonale

ortogonale vektorer er vektorer der er vinkelret på hinanden eller?

Vedhæftet fil: eweq.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2018 af MatHFlærer


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2018 af mathon

\small \textup{Skalarproduktet af otogonale vektorer er lig med 0.}

                                    \small \begin{pmatrix} 1\\4 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} (8t+12)\\ -4 \end{pmatrix}=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Du skal bestemme t så de to vektorers prikprodukt giver 0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2018 af MatHFlærer

\binom{1}{4}\cdot\binom{8t+12}{-4}=0\Leftrightarrow (8t+12)+4\cdot (-4)=0\Leftrightarrow t=\frac{1}{2}

Som er tallet


Skriv et svar til: Ortogonale vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.