Matematik

Tegn en graf

08. januar 2018 af jensenshjælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa,

Jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg skal tegne en graf i en bestemt opgave. Opgaven er vedhæftet.

Håber nogen kan hjælpe mig, da jeg ærlig talt er lidt blank...

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2018 af Mathias7878

 ]-3;4[ betyder, at x er defineret for alle x i intervallet -3 til 4 

At f(-1) = 10 vil sige, at når x = -1 så er y = f(x) = 10

At f(2) = 9 vil sige, at når x = 2, så er y = f(x) = 9

Af monotonilinjen aflæses det, at f(x) er voksende i intervallet 

]-3;-1] og [2;4[

og aftagende i intervallet 

[-1;2]

Ligeledes har funktionen lokalt maksium ved x = -1 og lokalt minimum ved x = 2.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2018 af Anders521

Gerne starte med at tegne et koordinatsystem med de givne oplysninger.


Svar #3
08. januar 2018 af jensenshjælp (Slettet)

Er det nogenlunde rigtigt eller?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2018 af Mathias7878

Se

- - -

 

 

Vedhæftet fil:skitse.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. januar 2018 af Anders521

#3 Nej, din graf er forkert. Du har markeret x=3 som et punkt på x-aksen, men i opgaven er den ikke inkluderet i definitionsmængden for f. Desuden er funktionsværdien af x=2 forkert - den bør være -9 og derfor ligge under x-aksen. Den sidstnævnte fejl resulterer i at monitoniforholdet også er forkert.   


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2018 af SuneChr

Grafen for
f (x) = 1/27·(38x3 - 57x2 - 228x + 137)
vil opfylde betingelserne i intervallet      - 3 < x < 4


Skriv et svar til: Tegn en graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.