Matematik

Løs ligning med Q som grundmængde

09. januar 2018 af keveran - Niveau: 8. klasse

Jeg har en opgave, der hedder "Løs følgene ligninger med Q som grundmængde:"

a) er 4x+7=35

Hvordan løser man denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2018 af Mathias7878

a)

1. Træk 7 fra på begge sider

2. Divider med 4 på begge sider

3. Wollah, du har fundet ud af, hvad x er! :-)

- - -

 

 


Svar #2
09. januar 2018 af keveran

Jeg skal jo løse den med Q som grundmængde


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2018 af Mathias7878

Hvad er Q?

- - -

 

 


Svar #4
09. januar 2018 af keveran

Q er alle tal og brøker


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2018 af janhaa

#0

Jeg har en opgave, der hedder "Løs følgene ligninger med Q som grundmængde:"

a) er 4x+7=35

Hvordan løser man denne?

4x=28

x=7/1

x in Q


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2018 af Anders521

# 4 Nej, Q er mængden af alle rationelle tal. F.eks. ligger kvadratroden af 2 ikke i mængden Q.


Svar #7
09. januar 2018 af keveran

#5

Hvad mener du med 7/1 og x in Q ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. januar 2018 af SuneChr

Ethvert helt tal er også et rationalt tal.
Et helt tal a forbliver det samme, hvis vi skriver  a/1 (udtales: a-hele)
Den omvendte sætning er ikke sand.
1/3 kan ikke omskrives til et helt tal.


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. januar 2018 af janhaa

#7

#5

Hvad mener du med 7/1 og x in Q ?

x=\frac{7}{1} \in \mathbb{Q}

as request

Q: fraction (brøk).


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. januar 2018 af Eksperimentalfysikeren

Q er mængden af rationale tal. Et rationalt tal kan skrives som en brøk, hvor både tæller og nævner er hele tal. Et helt tal n kan skrives som brøken n/1, hvorfor det også er et rationalt tal.

Ligningen har heltallige koefficienter, så når man løser den på sædvanlig vis, sker det i Q.


Skriv et svar til: Løs ligning med Q som grundmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.