Matematik

Optimering - hvad betyder det at bestemme y udtrykt ved x?

10. januar 2018 af Roxanna - Niveau: B-niveau

Hej alle. 

Hvad betyder "Bestem y udtrykt ved x"? 

Skal jeg bestemme selve y? Men hvad så med det der "ved x"? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2018 af StoreNord

Man kan skrive en funktion som   y(x) = ax + b
istedet for                                     f(x) = ax +b


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2018 af SuneChr

# 0
Et eksempel:
Et rektangel, hvis sider kaldes x og y, har en omkreds på 100.
Da har vi:
2x + 2y = 100
y udtrykt ved x betyder at isolere y, så x står alene, evt. sammen med en konstant.
2y = 100 - 2x
y = - x + 50  Hermed er y udtrykt ved x.


Skriv et svar til: Optimering - hvad betyder det at bestemme y udtrykt ved x?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.