Matematik

Bestem sandsynligheden af hændelserne

11. januar 2018 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

Hej alle. Jeg har virkelig brug for hjælp til at løse denne opgave. Jeg er ikke særlig skarp i sandsynlighed derfor håber jeg at I kan hjælpe.

OPGAVEN:

Vi trækker et kort fra et almindeligt sæt spillekort. Bestem sandsynligheden for hændelserne

a) Kortet er en knægt

b) Kortet er rødt

c) Kortet er en rød knægt

d) Kortet er rødt eller en knægt

Vh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2018 af Soeffi

#0 ...a) Kortet er en knægt... hvor mange muligheder er der?

Svar #2
11. januar 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

der er jo 52 kort i et kortspil, så er der vel 1/52


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2018 af Soeffi

#2 Men der er 4 knægte, hvordan tager man hensyn til det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2018 af janhaa

a) P = 4/52 = 1/13

b)P = 13/52 = 1/4


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. januar 2018 af janhaa

c) P=\frac{1}{13}+\frac{1}{4}-\frac{1}{4}*\frac{1}{13}=\frac{4}{13}


Svar #6
11. januar 2018 af NiklasLarsenMolbjerg

årrgh okay. er ved at fange den. Men hvorfor siger du i c) -1/4*1/13?

Og kan du også hjælpe med d)


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. januar 2018 af Soeffi

#0

a) Kortet er en knægt 4/52

b) Kortet er rødt 13/52

c) Kortet er en rød knægt 2/52

d) Kortet er rødt eller en knægt (24 + 4)/52 = 28/52 

Angående d) :

Du har 26 røde kort hvoraf 2 er knægte, dvs. 24 røde kort som ikke er knægte og 2 som er.

Du har fire knægte, hvoraf de 2 er røde. Hvis du lægger de 24 røde kort, som ikke er knægte sammen med de 4 kort, som er knægte, så har du talt alle de mulige kort med netop een gang.


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. januar 2018 af Soeffi

#7  
a) Kortet er en knægt 4/52 (der er 4 knægte)
b) Kortet er rødt 26/52 (der er 26 røde)
c) Kortet er en rød knægt 2/52 (der er 2 røde knægte)
d) Kortet er rødt eller en knægt (24 + 4)/52 = 28/52 (der er 28 som enten er røde eller knægte).

Skriv et svar til: Bestem sandsynligheden af hændelserne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.