Kemi

opløselighedsprodukt - haster

11. januar 2018 af Anar2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Ves stuetemperatur kan der opløses 6.16g magnesiumbenzoat i 100mL vand

Hvad er opløseligedsproduktet Ksp for magnesiumbenzoat?

Nogle der kan hjælpe please:. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2018 af janhaa

n = 6,16/266,53 = 0,01 mol

[x] = 0.1 M

Ksp = x*(2x)^2 = 0,1*(0,2)^2 M^3 = 4*10^-3 M^3


Svar #2
11. januar 2018 af Anar2 (Slettet)

Hvor kommer 266,53 fra?

Kan du skrive hvilken formel du bruger og hvad n er 

Jeg får n  = 0,0243

Og tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2018 af janhaa

#2

Hvor kommer 266,53 fra?

Kan du skrive hvilken formel du bruger og hvad n er 

Jeg får n  = 0,0243

Og tusind tak

ja, du har rett:

n = 6,16/266,53 = 0,0231 mol

[x] = 0.231 M

Ksp = x*(2x)^2 = 0,1*(0,2)^2 M^3 = 0,04936 M^3


Skriv et svar til: opløselighedsprodukt - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.