Matematik

Mat - Procent, rente og log

14. januar 2018 af Marc6009 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp til 2 opgaver i Gyldendals gymnasiematematik - side 83

Opgave 2035 - a) En startkapital på 8500 kr. indsættes på en konto . Efter 7 år står der 10.500 kr. på kontoen. Bestem den årlige procentvise rente på kontoen. 

Opgave 2037 - a) På en bestemt konto tilskrives renten årligt med 4,25%. Hvor mange år skal en skal en start kapital på 9700kr. stå på kontoen for at være vokset til mindst 16.000kr ?

Håber i vil hjælpe mig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2018 af Mathias7878

a)

Løs ligningen

\small 10500 = 8500\cdot (1+r)^7

b)

Løs ligningen

\small 16000 = 9700\cdot (1+0.0425)^n

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Kn = K0 * (1 + r)n

Opgave 2035

Kn = K0 * (1 + r)n  <=>

r = n√(Kn/K0) - 1

K0 er startkapitalen på 8500 kr, n er 7 og K7 er de 10.500 kr.

r = 7√(10500/8500) - 1 = 0,0306 = 3,06%

Opgave 2037

Kn = K0 * (1 + r)n  <=>

n = log(Kn/K0)/log(1 + r)

Kn er 16000 kr, r er 0,0425 og K0 er 9700 kr.

n = log(16000/9700)/log(1 + 0,0425) = 12,02 dvs. at beløbet skal stå i 13 år.


Skriv et svar til: Mat - Procent, rente og log

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.