Matematik

Eksonentiel vækst

14. januar 2018 af Stjerneskud2016 - Niveau: C-niveau

Hej!

Hvordan skal man lave opgave a)

Vedhæftet fil: 2018-01-11_20-37-56.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2018 af Mathias7878

Du ved, at Kinas BNP pr. indbygger var 5003 $ i 2003. Ligeledes ved du, at den årlige vækstrate har været 8,5 % i perioden og det forudsættes, at denne væksrate ikke ændres. Så kan du opstille en eksponentiel funktion til at beskrive udviklingen. Indsæt da x = 17 ind i funktionen f(x) for at bestemme Kinas BNP pr. indbygger i 2020.

- - -

 

 


Svar #2
14. januar 2018 af Stjerneskud2016

Er det her rigtigt?

Vedhæftet fil:2018-01-14_21-51-25.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2018 af Mathias7878

Ja det er fuldstændig rigtigt! :)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2018 af ringstedLC

a)

Start med at lave vækstraterne om til decimal:

Kina% = 8.5% => Kina?

Så beregnes i hvor mange år:

2020 - 2003 = ??

Så laver du en funktion over væksten på formen:

f(x) = b • ax

Kina2020 = BNP2003 (1 + Kina?)?? = 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2018 af ringstedLC

Nå, men så kan det jo være at du kan bruge lidt til b):

Gentag for USA. Definer de to funktioner, sæt dem lig hinanden og løs for x.


Skriv et svar til: Eksonentiel vækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.