Matematik

procent

16. januar 2018 af rami0208 (Slettet) - Niveau: C-niveau

opgave 729

jeg tænker min formel er forkert hvad har jeg gjordt forkert?

en patienten optager paracetamol den optages hurtigt i kroppen, den har en halveringstid på 2,5 time.

a patienten har optaget 500mg efter 2,5 time ville der kun være 250 mg paracetamol.

b. efter 5 timer vil patienten kun have 125 mg i sin krop da det er blevet halverede 2 gange og de vil til sidste blive 125 mg.

c. f(x)=0,5/500


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2018 af mathon

                   \small f(t+n\cdot T_{\frac{1}{2}})=\left ( \frac{1}{2} \right )^n\cdot f(t)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. januar 2018 af Mathias7878

Du skal nok finde a, hvilket du kan gøre ved at løse ligningen

\small 2.5 = \frac{log(0.5)}{log(a)}

som du så indsætter i den eksponentielle funktion på formen

\small y = b\cdot a^x

hvor du i forvejen kender b, da personen optager 500 mg paracetamol til tiden  x = 0

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2018 af mathon

                   \small \small f(t)=b\cdot \left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{t}{T_{\frac{1}{2}}}}=b\cdot \left (\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{T_{\frac{1}{2}}}} \right )^t=b\cdot \left (\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{2{.}5}} \right )^t=b\cdot 0{.}757858^t
dvs
                  \small f(t)=500\cdot 0{.}757858^t

\small \textup{Restprocent i blodbanen:}

                                       \small \small \small p(t)=\frac{500\cdot 0{.}757858^t}{500}\cdot 10^2=0{.}757858^t\cdot 10^2


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.