Matematik

Isolér ved håndkraft c i følgende ligninger

16. januar 2018 af GymLiv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Har fået denne opgave, men er ikke sikker på hvad facit er

Isolér ved håndkraft c i følgende ligninger

a. e=m * c^2

Det facit jeg har fundet frem til er i det billede jeg har vedhæftet, men er det rigtigt hvad jeg har gjort? og er facit rigtigt?

På forhånd tak :)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
16. januar 2018 af Mathias7878

\small e = m \cdot c^2

\small c^2 = \frac{e}{m}

\small c = \sqrt{\frac{e}{m}}

- - -

 

 


Svar #2
16. januar 2018 af GymLiv (Slettet)

Tak for besvarelsen.

Jeg har faktisk lige et spørgsmål til, hvordan løses den nye opgave, jeg har vedhæftet

Vedhæftet fil:opg 2.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #3
16. januar 2018 af Mathias7878

Hvis c = -2 så står der

\small \frac{3}{2+(-2)} = 5

hvor 2+(-2) = 0 og man må aldrig dividere med 0

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. januar 2018 af Mathias7878

Antag, at 

\small c \neq -2

dvs. c er forskellig fra -2

gang da med (2+c) på begge sider, således at (2+c) forsvinder i nævneren på venstre siden, så du ender ud med:

\small 3 = 5\cdot (2+c)

Gang da parentesen ud og isoler c

- - -

 

 


Svar #5
16. januar 2018 af GymLiv (Slettet)

Okay super, men kan det passe at det rigtige facit er dette, jeg har vedhæftet her?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #6
16. januar 2018 af Mathias7878

\small \frac{3}{2+c} = 5

\small \frac{3\cdot (2+c)}{2+c} = 5\cdot (2+c)

\small 3 = 5\cdot (2+c)

\small 3 = 10+5c

\small -7 =5c

\small c = \frac{-7}{5} = -1.4

- - -

 

 


Svar #7
16. januar 2018 af GymLiv (Slettet)

Okay, nu giver det hele mening, mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. januar 2018 af Anders521

Hovsa, isoleringen af c i #1 er forkert og dermed også svaret. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. januar 2018 af Mathias7878

Korrektion:

\small c = \pm \sqrt{\frac{E}{m}} \ \ \ \ \ m \neq 0

- - -

 

 


Skriv et svar til: Isolér ved håndkraft c i følgende ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.