Matematik

Vektor

16. januar 2018 af Mikkeldkdk - Niveau: A-niveau

Hvordan opstiller jeg udregningen af dette regnestykke?

Jeg har fået arealet af paralellogrammet til at være 22,05

Derefter skal jeg bestemme en vektor w med en længde der er lig med arealet af paralellogrammet(22,05) og som er vinkelret på både a og b vektor.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2018 af peter lind

Du giver meget få oplysninger så ud fra det givne går jeg ud fra at det er en 3D vektor. I så fald er w propertional med a×b


Svar #2
16. januar 2018 af Mikkeldkdk

Det er 3D vektorer. Hvordan kan jeg bruge oplysningen at w er proportional med a x b?

a vektor = (-2,3,4) b vektor = (1,3,7)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2018 af mathon


                             \small \overrightarrow{w}=\overrightarrow{a}\times\overrightarrow{b}
            \small \textup{Areal:}

                             \small \left |\overrightarrow{w} \right |=\left |\overrightarrow{a}\times\overrightarrow{b} \right |=22{.}05


Svar #4
16. januar 2018 af Mikkeldkdk

 Hvis længden af w vektor er 22.05 

Hvordan finder jeg så ud af hvad dens vektor er og hvordan den kommer til at stå vinkelret med a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. januar 2018 af peter lind

a×b er vinkelret på a og b


Svar #6
16. januar 2018 af Mikkeldkdk

Forstår det ikke, hvad skal jeg starte med at gøre


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. januar 2018 af peter lind

regn c = a×b ud. w er så ±22,2*c/|c|


Svar #8
16. januar 2018 af Mikkeldkdk

Hvad er c? Og hvor får du 22,2 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. januar 2018 af peter lind

c er angivet i #7. 22.2 skulle være 22,05


Svar #10
16. januar 2018 af Mikkeldkdk

Det går ikke op prøv lige og se beregningerne vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. januar 2018 af peter lind

Jeg kender ikke dit CAS værktøj, så den kan jeg ikke hjælpe ned Længden kan regnes ud i hovedet til 9√6


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. januar 2018 af mathon

                          \small \small \overrightarrow{a}=\begin{pmatrix} a_1\\a_2 \\ a_3 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -2\\3 \\ 4 \end{pmatrix}       \small \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} b_1\\b_2 \\ b_3 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 1\\3 \\ 7 \end{pmatrix}

                          \small \small \small \overrightarrow{a}\times \overrightarrow{b}=\begin{pmatrix} a_2b_3-a_3b_2\\ a_3b_1-a_1b_3 \\a_1b_2-a_2b_1 \end{pmatrix}=?


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. januar 2018 af fosfor (Slettet)

Krydsproduktet mellem a og b  =  En vektor, som er vinkelret på både a og b, og hvis længde er lig arealet af                                                        paralellogrammet udspændt af a og b


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.