Matematik

normal vekor

17. januar 2018 af sandrai - Niveau: B-niveau

Hej 

det er et stykke tid siden vi har været inde over vektore, og er blevet lidt usikker over om det er den rigtig måde jeg finder normalvekoren på.... 

er det ikke noget med at når man har fået givet en vektor, at man så kan bytte om på talene også har du normalvekotoren 

har en vektore der hedder :

a = 2
     -3       

b= -6 
      9

håber nogen vil hjælpe :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2018 af peter lind

Man skal også skifte forteg på den ene af koordinaterne tværvektoren til (a, b) er (-b, a)


Svar #2
17. januar 2018 af sandrai

ja så normal vektoren for
a er 3
      -2

b = -9
       6

er det rigtig nok? :-)                               


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2018 af ringstedLC

Prøv at tegne dine vektorer og deres normalvektorer. Ser det rigtigt ud?


Svar #4
17. januar 2018 af sandrai

Det synes jeg de gør, men vil bare gerne være sikker 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. januar 2018 af ringstedLC

De røde vektorer på tegningen er dine fra #2.

Tjek lige #1 en gang til.

Vedhæftet fil:Tværvektorer.png

Svar #6
17. januar 2018 af sandrai

Okay så mit helt ved siden af :-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2018 af Eksperimentalfysikeren

Pas på med  sammensætning. En "normal vektor" (i to ord) er en ganske almindelig vektor. Jeg ved godt nok ikke, hvad en speciel vektor er. En "normalvektor" (i et ord) er en vektor, der står vinkelret på noget.


Svar #8
17. januar 2018 af sandrai

Det er en normalvektor jeg mener så

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. januar 2018 af SuneChr

En "normal vektor" må være det samme som en "egentlig vektor", en vektor ≠ \overrightarrow{0} 


Skriv et svar til: normal vekor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.