Kemi

(w/v)

19. januar 2018 af pigen001 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Antallet af mol C6H12O6, der skal bruges for at fremstille 700 mL af en 2,50% (w/v) opløsning er...

Skal skal gerne give  0,0971 mol, men kan ikke helt få det til at passe 


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. januar 2018 af Sveppalyf (Slettet)

w/v % er massen af det opløste stof i g divideret med volumenet af opløsningsmidlet i mL, så der skal altså bruges

700 * 0,025 = 17,5 g C6H12O6

Omregnet til mol:

n = m/M

n = 17,5 g / 180,156 g/mol = 0,0971 mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2018 af mathon

 2,50% (w/v) \small \textup{betyder}

                                         \small 100\;mL\textup{ indeholder 2.5 g }C_6H_{12}O_6

                                         \small 700\;mL\textup{ indeholder }7\cdot (2.5 g)\; C_6H_{12}O_6=17{.}5\;g \; C_6H_{12}O_6
\small \textup{\ae kvivalent med: }
                                         \small n(C_6H_{12}O_6)=\frac{17{.}5\;g}{180{.}156\; \tfrac{g}{mol}}=0{.}0971\; mol              


Svar #3
19. januar 2018 af pigen001 (Slettet)

Tak begge to :)


Skriv et svar til: (w/v)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.