Matematik

bestem areal af M

21. januar 2018 af soer381k - Niveau: B-niveau

hej har en opgave som jeg ville høre om jeg kunne få lift hjælp til.

jeg har vedhæftet opgaven

Vedhæftet fil: c.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2018 af Mathias7878

Løs ligningen g(x)=f(x) og brug de fundne løsninger som integrationsgrænser for det bestemte integral.

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. januar 2018 af mathon

a)

\small \textup{Areal:}
                  \small \int_{1}^{4}\left ( g(x)-f(x) \right )\mathrm{d}x           


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2018 af mathon

b)

\small \small \textup{Omdrejningsvolumen:}
                  \small \small \small V_{x}=\pi \cdot \int_{1}^{4} g^2(x)\, \mathrm{d}x-\pi \cdot \int_{1}^{4}f^2(x)\, \mathrm{d}x 


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. januar 2018 af mathon

c)
\small \small \textup{Areal af \o verste del:}
                  \small \int_{1}^{4}\left ( g(x)-(x+3) \right )\mathrm{d}x  


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. januar 2018 af mathon

\small \textup{detaljer:}

\small \textup{ligning for linjen gennem (1,4) og (4,7):}

                 \small \small \frac{y-y_1}{x-x_1}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

                 \small \frac{y-4}{x-1}=\frac{7-4}{4-1}=1

                 \small y-4=x-1      

                 \small y=x+3


Svar #6
25. januar 2018 af soer381k

#3

b)

\small \small \textup{Omdrejningsvolumen:}
                  \small \small \small V_{x}=\pi \cdot \int_{1}^{4} g^2(x)\, \mathrm{d}x-\pi \cdot \int_{1}^{4}f^2(x)\, \mathrm{d}x 

hej mathon hvordan skriver jeg dit i f.eks Ti-nspire


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. januar 2018 af mathon

               solve((y-4)/(x-1)=(7-4)/(4-1),y)


Skriv et svar til: bestem areal af M

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.