Matematik

Geometri

23. januar 2018 af Aprovst71 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har brug for hjælp til Opgave 2

Det er opgave c

Opgaven lyder:

I trekant ABC ligger punkt P på siden BC, nogle af trekantens mål fremgår af figuren , jeg har vedhæftet en fil

Bestem arealet af trekant ABC

Jeg har fundet frem til

T=1/2*p*ap*sin(A)

T=1/2*240*107,5*sin(104,1)=12511,3

arealet af Trekant ABC er 12511,3

jeg er kommet frem til at den vinkel jeg skal gange med er 180-78,1-26-75,9=104.1

Ved ikke rigtig hvilken vinkel jeg skal gange med

180-78,1-26=75,9

Håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2018 af Mathias7878

\small Areal_{ABC} = |AB|\cdot |AC| \cdot sin(A)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2018 af mathon

           \small \small T_{ABC}=T_{ABP}+T_{ACP}

           \small \small \small \small T_{ABC}=\tfrac{1}{4}\cdot \sqrt{\left | AB \right |^2-\left (72{.}5-\left | AP \right | \right )^2}\cdot \sqrt{\left (72{.}5+\left | AP \right | \right )^2-\left | AB \right |^2}+\frac{240^2}{2}\cdot \frac{ \sin(26{.}0^\circ)\cdot \sin(26{.}0^\circ+78{.}1^\circ)}{\sin(78{.}1^\circ)}


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2018 af mathon

detaljer:
\small \textup{N\aa r de tre sider i trekant ABC er kendt }
\small \textup{g\ae lder: }
              \small T=\tfrac{1}{4}\cdot \sqrt{a^2-(b-c)^2}\cdot \sqrt{(b+c)^2-a^2}=
                      \small \tfrac{1}{4}\cdot \sqrt{b^2-(a-c)^2}\cdot \sqrt{(a+c)^2-b^2}=
                      \small \tfrac{1}{4}\cdot \sqrt{c^2-(a-b)^2}\cdot \sqrt{(a+b)^2-c^2}=

                      \small \frac{a^2}{2}\cdot \frac{\sin(B)\cdot \sin(C)}{\sin(A)}= 
                      \small \frac{b^2}{2}\cdot \frac{\sin(A)\cdot \sin(C)}{\sin(B)}=       
                      \small \frac{c^2}{2}\cdot \frac{\sin(A)\cdot \sin(B)}{\sin(C)}             

\small \sin(180^\circ-V)=\sin(V)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2018 af mathon

\small \textup{rettelse:}
\small \small \small \textup{N\aa r en side og de tre vinkler i trekant ABC er kendt}
\small \textup{g\ae lder:}

               \small \small T= \frac{a^2}{2}\cdot \frac{\sin(B)\cdot \sin(C)}{\sin(A)}= 
                      \small \frac{b^2}{2}\cdot \frac{\sin(A)\cdot \sin(C)}{\sin(B)}=       
                      \small \frac{c^2}{2}\cdot \frac{\sin(A)\cdot \sin(B)}{\sin(C)}            


Svar #5
23. januar 2018 af Aprovst71 (Slettet)

Er blevet lidt væk i alle formelerne

Geometri

Opgave 2 c

Men jeg er kommet frem til at arealet er

T=1/2*141,5*249*sin(101,9)

T=16615,08

er dette korrekt

jeg vedlægger en fil

KH Anette


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2018 af mathon

Det er ikke korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2018 af mathon

          \small \left | AP \right |=107{.}520           \small \left | AB \right |=141{.}533


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. januar 2018 af Mathias7878

#5

Du har ligeledes lavet forkert i den første opgave.

\small |BC| = \sqrt{5^2-4^2} = \sqrt{25-16} = \sqrt{9} = 3 \ \ \ \ \textrm{pga. pythagoras, hvor man kender hypotenusen og den hosliggende side}

\small \small k = \frac{|A_1C_1|}{|AC|} = \frac{6}{4} = 1.5

\small |B_1C_1| = k\cdot |BC| = 1.5\cdot 3 = 4.5

- - -

 

 


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.