Matematik

middelværdien og spredningen hjælp MAT B HHX

23. januar 2018 af Sommerogvinter - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har opgaven at en restaurent har 12% af bordbestilinger som aldrig bliver benyttet - altså selskabet dukker ikke op. 

Restaurentet har 22bordbestillinger og X er den stokatiske variable, som angiver antallet af selskaber der ikke dukker op.

Jeg skal nu bestemme middelværdie og spredning for X. For at regne dem skal jeg finde n og p. Er det rigtigt at n er 22 og p så må være 0.12 ? 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2018 af Stats

Ja... Middelværdien for binomialfordelingen er E(X) = np og VAR(X) = np(1-p)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
23. januar 2018 af Sommerogvinter

Super og det er rigtigt at n=22 og p=0,12? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2018 af Stats

Ja.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: middelværdien og spredningen hjælp MAT B HHX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.