Matematik

3D vektor

24. januar 2018 af Mikkeldkdk - Niveau: A-niveau

Hvis jeg har en vektor a, og en linje med en parameterfremstilling l. Hvordan finder jeg så al vektor på a vektor?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2018 af mathon

                     l\! \! :\; \; \overrightarrow{OP}=\overrightarrow{OP_o}+t\cdot \overrightarrow{r}                         

                     \overrightarrow{a_l}=\left (\frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{r}}{\overrightarrow{r}^2} \right )\cdot \overrightarrow{r}


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. januar 2018 af mathon

egentlig:
                  \overrightarrow{a_l}=\left (\frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{r}}{\left |\overrightarrow{r} \right |} \right )\cdot\frac{ \overrightarrow{r}}{\left |\overrightarrow{r} \right |}


Svar #3
24. januar 2018 af Mikkeldkdk

Hvordan finder jeg retningsvektoren? jeg går ud fra det er det du mener med r


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2018 af mathon

                     l\! \! :\; \; \overrightarrow{OP}=\overrightarrow{OP_o}+t\cdot \overrightarrow{r} 

                     \small l\! \! :\; \; \begin{pmatrix} x\\y \\ z \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} x_o\\y_o \\ z_o \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} a\\b \\ c \end{pmatrix}


Skriv et svar til: 3D vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.