Matematik

Bestem kassens overfladearela udtrykt ved x og h

26. januar 2018 af Lolsigsk - Niveau: B-niveau

Hejsa.

Jeg sidder pt og stirer mig blind på den her opgave i Matematik.

Opgaven lyder som følgende:

En kasse har kvadratisk bund med sidelængden x, og højden af kassen er h. Kassen har et cirkulært hul i låget med en diameter på 0,8x.

a) Bestem kassens overfladeareal udrykt ved x og h.

Det oplyses at kassens overfladeareal udtrykt ved x og h.

b) Bestem h udtrykt ved x. bestem den værdi af x, der giver kassen det mindste overfladeareal.

Jeg fatter seriøst ikke en dyt at det der... Er der mulighvis en der kan skære det ud i pap for mig, sådan så jeg faktisk har mulighed for at forstå det??

Vedhæftet fil: Billede.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2018 af Mathias7878

Areal_{sider} = 4\cdot h\cdot x

Areal_{bund} = x\cdot x

Areal_{top} = x\cdot x-\pi\cdot 0.8x^2

Hvis du lægger overstående sammen har du overfladearealet af kassen.

- - -

 

 


Svar #2
26. januar 2018 af Lolsigsk

#1

Areal_{sider} = 4\cdot h\cdot x

Areal_{bund} = x\cdot x

Areal_{top} = x\cdot x-\pi\cdot 0.8x^2

Hvis du lægger overstående sammen har du overfladearealet af kassen.

Men jeg kender da ikke x? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. januar 2018 af Mathias7878

Nej, du kender jo heller ikke h.

Der står jo bare, at du skla opstille et udtryk for kassen overflade areal udtrykt ved x og h, hvilket er hvad jeg hart gjort i #1. Du skal blot lægge dem sammen og så har du besmte overfladearealet for kassen udtrykt ved x og h.

- - -

 

 


Svar #4
26. januar 2018 af Lolsigsk

aaaah, ja se nu giver det jo straks mere mening :D

Hvordan bestemmerman så kassens mindste overfladearel i opgave b??


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2018 af fosfor (Slettet)

Arealtop = x*x - π(0.4x)2


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2018 af fosfor (Slettet)

Overfladearealet er
2x^2-\pi(0.4x)^2+4xh

som er et andengradspolynomium med toppunkt
x= \frac{25 h}{2 \pi -25}


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2018 af ringstedLC

#6: Er du ikke lige lovlig hurtig på aftrækkeren?

      b) Bestem h udtrykt ved x. bestem den værdi af x, der giver kassen det mindste overfladeareal. Derfor

#0 : Kan du ikke vedhæfte et billede af opgaveteksten? Jeg er næsten sikker på, at du har fået flere                          oplysninger om kassen.


Skriv et svar til: Bestem kassens overfladearela udtrykt ved x og h

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.