Kemi

Mængdeberegninger

28. januar 2018 af chewiie - Niveau: A-niveau

Sprøgsmålet lyder:

Hvor meget FE, SO2 og CO2 dannes der ved omdannelsen af 500 kg FeS2 til Fe?

Nogen som kan forklare mig hvordan man bærer sig ad? forstår ikke helt det som det står i min kemibog.

Tak på forhånd:))


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2018 af mathon

\small \textup{stofm\ae ngdeforhold:}

                                \small FeS_2:Fe:SO_2:CO_2=1:1:2:3

                                \small n(FeS_2)=\frac{500\cdot 10^3\; g}{119.98\; \tfrac{g}{mol}}=4167{.}36\; mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2018 af mathon

\small \textup{Antal mol:}
                     \small n(Fe)=n(FeS_2)= 4167{.}36\; mol
                     \small n(SO_2)=2\cdot n(FeS_2)=2\cdot \left (4167{.}36\; mol \right )=8334{.}72\; mol
                     \small n(CO_2)=3\cdot n(FeS_2)=2\cdot \left (4167{.}36\; mol \right )=12502{.}08\; mol

\small \textup{Antal kg:}
                     \small m(Fe)= \left (4167{.}36\; mol \right )\cdot \left ( 55{.}846\cdot 10^{-3}\; \tfrac{kg}{mol} \right )\; \; =232{.}73\; kg
                     \small m(SO_2)=\left (8334{.}72\; mol \right )\cdot \left ( 64{.}066\cdot 10^{-3}\; \tfrac{kg}{mol} \right )=533{.}972\; kg
                     \small m(CO_2)=\left (12502{.}08\; mol \right )\cdot \left ( 44{.}01\cdot 10^{-3}\; \tfrac{kg}{mol} \right )=550{.}217\; kg


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2018 af mathon

\small \textup{Tastekorrektion:}
                     \small n(CO_2)=3\cdot n(FeS_2)=\mathbf{\color{Red} 3}\cdot \left (4167{.}36\; mol \right )=12502{.}08\; mol


Skriv et svar til: Mængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.