Fysik

Nogen der kan hjælpe mig? (Jeg er gået i stå med to opgaver)

01. februar 2018 af Mads06 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Den første opgave lyder således:

En sten, der kastes lodret i vejret, når sit udgangspunkt igen efter 24 sekunders forløb.

a) Hvor stor var begyndelseshastigheden?

b) Hvor stor var stighøjden?

Den anden opgave lyder således:

Bærekablet til en elevator, der holder stille, går pludselig i stykker. Efter 2,0 sekunders forløb træder elevatorens sikkerhedssystem i funktion, og over en strækning på 4,0 m standser elevatoren.

a) Hvor langt falder elevatoren, inden sikkerhedssystem træder i kraft?

b) Hvor stor er farten da?

c) Hvor stor er den gennemsnitlige accelaration under opbremsningen?

d) Hvor lang tid går der, fra kablet går i stykker, til elevatoren holder stille igen?

e) Hvor langt bevæger elevatoren sig i dette tidsrum?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2018 af mathon

\small \textit{Opgave 1:}
         
         a)
                     \small v_0=g\cdot \left ( 12\; s \right )

       b)
                     \small h=\frac{{v_0}^2}{2g}

       


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2018 af janhaa

1 a)

hint:\,\,\\ v^2-v_o^2=2gh

og

h=v_ot+0,5at^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2018 af mathon

\small \small \textit{Opgave 2:}

                     \small \textup{Benyt bl.a.}
                                                   \small 2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_0}^2


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe mig? (Jeg er gået i stå med to opgaver)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.