Fysik

Mekanik HJÆÆÆÆLP

02. februar 2018 af Helenemadsen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En klods trækkes 5 m vandret af en vandret trækkraft på 6N

a) Beregn arbejdet trækkraften har udført på træklodsen

Den resulterende kraft er 2 N og er ensrettet med trækkraften.

b) Hvor stor er gnidningskraften og hvilken retning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2018 af mathon

\textup{Arbejde er defineret:}
                                       \small A=\overrightarrow{F}\cdot \overrightarrow{s}=F\cdot s\cdot \cos(\overrightarrow{F},\overrightarrow{s})


Svar #2
02. februar 2018 af Helenemadsen1 (Slettet)

Forstår ikke? Kan du prøve at indsætte tallene?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2018 af mathon

               \small \small A=\overrightarrow{F}\cdot \overrightarrow{s}=\left (6\;N \right )\cdot \left (5\; m \right )\cdot \cos(0)=\left(6\;N \right )\cdot \left (5\; m \right )\cdot 1=30\;Nm=30\;J


Svar #4
02. februar 2018 af Helenemadsen1 (Slettet)

Tusind tak 

Hvad med opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2018 af mathon

                \small \overrightarrow{F}_{res}=\overrightarrow{F}_{tr\ae k}+\overrightarrow{F}_{gnid}\cdot \cos(180^\circ)

                \small \overrightarrow{F}_{gnid}\cdot \cos(180^\circ)=\overrightarrow{F}_{res}-\overrightarrow{F}_{tr\ae k}   

                \small -\overrightarrow{F}_{gnid}=\overrightarrow{F}_{res}-\overrightarrow{F}_{tr\ae k}

                \small -F_{gnid}=F_{res}-F_{tr\ae k}

                \small -F_{gnid}=\left ( 2\;N \right )-\left ( 6\;N \right )=-4\;N

\small \textup{Gnidningskraften er modsat rettet tr\ae kkraften og har en st\o rrelse p\aa \ 4 N. }

                             


Skriv et svar til: Mekanik HJÆÆÆÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.