Matematik

Reducer udtrykket

03. februar 2018 af GymLiv (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Har fået denne opgave, hvor jeg er i tvivl om mit facit er korrekt. 

Reducer udtrykket (a-b)(a+b)+b(a+b)-a^2

Jeg har fået facit til a - ba^2 + 3b - a^2

Hvad får i det til, og hvordan har i regnet det ud?

På forhånd tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2018 af StoreNord

(a-b)(a+b) + b(a+b)-a2  =
a2-b2      + ba + b2 - a2 =
                   ba


Svar #2
03. februar 2018 af GymLiv (Slettet)

tak for svaret, men kan ikke helt se det for mig.

Kan du skrive hvad der er gået sammen skridt for skridt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2018 af StoreNord

(a-b)(a+b) + b(a+b)-a2       I første led har du to tals sum gange de samme to tals differens. Det er differensen mellem tallenes kvadrater.


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. februar 2018 af Mathias7878

\small \textup{F\o rste kvadrats\ae tning:}

  \small (a+b)^2 = a^2+b^2+2ab

\small \textup{Anden kvadrats\ae tning:}

  \small (a-b)^2 = a^2+b^2{\color{Red} -2ab}

\small \textup{Tredje kvadrats\ae tning:}

  \small (a-b)(a+b) = a^2{\color{Green} -b^2}

\small \small \textup{Overst\aa ende er en god ide at have kendskab til, da de g\o r reducering en del lettere.}

\small \textup{At vide, hvordan man ganger ind i parenteser er ogs\aa \ en god ide at have kendskab til}

- - -

 

 


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.