Kemi

pH-beregning

04. februar 2018 af pokemonorm - Niveau: B-niveau

Hejsa, er der nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave: 

Beregn, om der udfældes calciumfluorid ved sammenblanding af 50 mL 0,00050 M CaCl2-opløsning og 50 mL 0,00100 M NaF-opløsning ved 25 grader celsius. Bemærk, at opløsningerne her er fortyndet ti gange i forhold til eksemplet ovenfor. 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2018 af janhaa

pH?

beregn Q(CaF2), samenlikn med Ksp(CaF2)


Svar #2
04. februar 2018 af pokemonorm

Hejsa! 
Hvad menes der med Q? (Forresten, denne opgave hørte under pH beregning samt Syre og base kemi) :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2018 af mathon

\small \textup{Kaldes den mol\ae re opl\o selighed af }CaF_2 \textup{ i vand for \textbf {\color{Red} s}, har man:}

                                 \small \left [ Ca^{2+} \right ]\cdot \left [ F^- \right ]^2=K_{sp}

                                      \small s      \small \cdot     \small (2s)^2 \small = K_{sp}

                                 \small 4s^3=K_{sp}

                                 \small s=\left (\tfrac{K_{sp}}{4} \right )^{\frac{1}{3}}  

                                 \small s=\left (\tfrac{3{.}9\cdot 10^{-11}\; M^3}{4} \right )^{\frac{1}{3}}=2{.}14\cdot 10^{-4}\; M


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2018 af mathon

                \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \textup{De 100 mL blandingsopl\o sning er }2.5\cdot 10^{-4} \; M\textup{ men opl\o seligheden er kun }2{.}14\cdot 10^{-4}\; M,
                \small \textup{hvorfor }2{.}14\cdot 10^{-4}\; M, \textup{er overskredet, hvilket betyder f\ae ldning.}


Skriv et svar til: pH-beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.