Kemi

mængdeberegning

05. februar 2018 af Emmaa1212 - Niveau: C-niveau

plzz har brug for hjælp til hvordan man kommer frem til resultatet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2018 af mathon

\small \textbf{Opgave 1}
                     se
                     https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1808448


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2018 af mathon

\small \small \textbf{Opgave 2}

                   \small \small \textup{1 mol ammoniumhydrogencarbonat genererer 3 mol gasser:}

                   \small \small \textup{antal mol gasser:}
                                              \small n_{gasser}=3\cdot n_{NH_4HCO_3}=3\cdot \frac{5{.}0\;g}{79{.}055\; \tfrac{g}{mol}}=0{.}190\; mol

                   \small \textup{Benyt nu idealgasligningen til beregning af gassernes volumen.}


Svar #3
05. februar 2018 af Emmaa1212

#2

\small \small \textbf{Opgave 2}

                   \small \small \textup{1 mol ammoniumhydrogencarbonat genererer 3 mol gasser:}

                   \small \small \textup{antal mol gasser:}
                                              \small n_{gasser}=3\cdot n_{NH_4HCO_3}=3\cdot \frac{5{.}0\;g}{79{.}055\; \tfrac{g}{mol}}=0{.}190\; mol

                   \small \textup{Benyt nu idealgasligningen til beregning af gassernes volumen.}

idealgasligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2018 af mathon

\small \textup{Idealgasligningen:}

                                       \small p\cdot V=n\cdot R\cdot T
\small \textup{p\aa \ formen:}                                       
                                      \small V=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}=\frac{\left ( 0{.190\;mol} \right )\cdot \left (8{.}31447\; \tfrac{Pa\cdot m^3}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ((273{.}15+190) \;K \right )}{101325\; Pa}
                                       
 

                  


Skriv et svar til: mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.