Kemi

Stofmængdekoncentration

07. februar 2018 af chewiie - Niveau: A-niveau

Hej nogen som kan hjælpe mig i gang? kan ikke huske hvordan man gør :))

4. Forklar, hvordan man i praksis kan lave fx 500 mL 0,150 M opløsning af MgCl2 ud fra det rene stof.

7. Forklar, hvordan man beregner de aktuelle stofmængdekoncentrationer af ionerne i 0,100 M opløsninger af fx stofferne NaCl og Ca(NO3)2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2018 af mathon

4.
         \small M(MgCl_2)=95,211 \; \tfrac{g}{mol}

         \small \textup{N\o dvendig masse:}

                                          \small m\left (MgCl_2 \right )=V\cdot c\cdot M=\left ( 0{.}500\;L \right )\cdot \left (0{.}150\; \tfrac{mol}{L} \right )\cdot \left (95,211 \; \tfrac{g}{mol} \right )


Skriv et svar til: Stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.