Matematik

Potensfunktion - find a-værdien

07. februar 2018 af sibo0001 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En potensfunktion er givet ved regneforskriften:

[f(x)=x^a]

Det oplyses at f(x) aftager med 10%, når x vokser med 15%.

Bestem a.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2018 af peter lind

Du har

y=xa

y(1-0,1)  = (x(1,15))a

Divider den første ligning op i den anden ligning. Så har du en ligning til bestemmelse af a


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2018 af SuneChr

Da har vi:
0,90·f (x) = (1,15·x)a  ⇒   0,90·f (x) = 1,15a·xa
Løs da:    1,15a = 0,90


Skriv et svar til: Potensfunktion - find a-værdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.